вівторок, 1 листопада 2016 р.

Виховна година "Навіщо людина працює?"





Праця, труд, робота. Ці слова означають одне і те ж — працювати. Все у світі здобувається люд­ською працею: вирощується хліб, зводяться будів­лі, будуються мости, заводи. 
І все це — для людини, щоб вона була сита, здорова, весела і щаслива, а без труда — нема плода, так каже народна мудрість. Та для того, щоб усе це було на землі, люди трудились віками, праця і зробила людину розумною. А наш український народ дуже працелюбний, любить свою землю, вміє на ній працювати, кожен клаптик землі викохає, випестить, обсадить квітами, садами заса­дить. Та не тільки на землі трудитися уміє, а й всяку роботу знає.
 Все вміє і дітей своїх змалечку до праці привчає, та ще й приказує: «На дерево дивись, як родить, а на людину — як робить!» Це тому, що з ро­ботящою людиною легко й добре жити. Сьогодні основне завдання шко­лярів — наполегливо та старанно вчитись, щоб мати гарні успіхи та міцні знання, бо знання необ­хідні кожній людині, щоб іти в життя розумним та мудрим. І жодної хвилинки не можна лінуватись, бо згаяний день і конем не наздоженеш. Запам'ятайте це на все життя і трудитися вчіться змалку, тільки тоді ви виростите роботящими й мудрими і житимете добре. «Без труда — нема плода».
  
                                                               
                                                

Немає коментарів:

Дописати коментар